Tiedote 19.3.2019

Naantalin asuntomessualueesta Lounatuuli


Naantalin tuleva asuntomessualue nimettiin Lounatuuleksi kaupungin nimistötoimikunnan kokouksessa 14.3.2019. Nimistötoimikunnan päätös oli yksimielinen.


Asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirri on erittäin tyytyväinen valittuun nimeen.


- Lounatuuli on kaunis nimi, ja se sopii erinomaisesti sekä Naantalin saaristoon, että Luonnonmaan nimistöön. Merellinen Lounatuuli herättää mukavan positiivisia mielikuvia, lounatuulen suhinan voi melkein jo aistia pelkästä nimestä, Timo Tirri lisää.


Lounatuuli oli selkeästi suosituin nimivaihtoehto myös naantalilaisille järjestetyssä nimikilpailussa, jossa he pääsivät valitsemaan suosikkinsa valmiista alueen nimistöstä nousseista ehdotuksista. Lounatuuli-nimi herätti paljon ihastusta ja sitä perusteltiin muun muassa ”kaikkein kauneimpana”, sointuvana ja runollisena, ja ihanan raikkaana nimenä, jolla on oma laulukin.


Nimikilpailuun osallistuneilla oli mahdollisuus ehdottaa alueelle myös omaa nimeä. Naantalilaiset ammensivat omiin ehdotuksiinsa inspiraatiota nimiin luonnollisesti auringosta, saaristosta, merestä, luonnosta ja kesästä sekä myös historiasta, lauluista ja runoista. Saatuja nimiehdotuksia olivat esimerkiksi Aurinkolaakso, Poutapilvi, Myötätuuli, Haartmanin puisto ja Tuuletar.


Asuntomessut järjestetään Naantalissa vuonna 2022. Tontit tulevat myyntiin tänä keväänä.19.3.2019

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Naantalin asuntomessualueesta Lounatuuli".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.