Tiedote 1.3.2019

Luonnonmaan uusien asuinalueiden nimikilpailu herätti paljon kiinnostustaSaaristo, meri, luonto, kesä, aurinko ja kulta – näistä ammennettiin inspiraatiota Luonnonmaan uusien asuinalueiden nimiksi. Myös historiasta, runoista ja lauluista haettiin ideoita. Helmikuussa järjestetyssä nimikilpailussa vastauksia tuli yhteensä 279 kappaletta. Kilpailussa sai äänestää mieleistään joko valmiiksi annetuista vaihtoehdoista tai ehdottaa omaa nimeä. Nimistötoimikunta käsittelee nimiehdotuksia kokouksessaan 14.3.2019.


Lounatuuli selvästi suosituin


Asuntomessualueen valmiista nimiehdotuksista selkeästi eniten ääniä sai Lounatuuli ja toiseksi eniten Rauhala. Rauhala-nimeä perusteltiin seesteisenä, loogisena ja houkuttelevana nimenä, joka luo mielikuvia tasokkaasta ja viihtyisästä alueesta. Lounatuuli-nimen perusteltiin taas sopivan täydellisesti saaristoon ja asuinalueen sijaintiin meren äärellä. Nimeä kuvailtiin lempeäksi, sointuvaksi ja runolliseksi nimeksi, jossa on luonnonvoimaa.


”Lounatuuli - Kaunis nimi, jolla on oma laulukin.”


Muita nimiehdotuksia alueelle olivat esimerkiksi Aurinkolaakso, Meriluonnonmaa, Kultaniitty, Poutapilvi, Merikko, Myötätuuli ja Kanelikukka – Kaarina Helakisan Lounatuuli-laulusta.


”Haartmanin puisto - Axel Haartman edusti modernismia ja oli näin oman aikansa edistyksellisen ja ennakkoluulottoman taiteen edustaja. Samoin asuntomessut on oman aikansa ennakkoluulottoman ja modernin rakentamisen edustaja.”


”Tuuletar - Tuulettaren asuntomessualueelle kuljetaan Lounatuulta pitkin. Vanhoissa merikartoissa Tuuletar puhkui suotuisia tuulia maailman reunoilta. Jo Mateli Kuivalattaren (1771–1846) runonlaulussa suotuisa purjehdustuuli löytyi Matalahdelta: "Löysin tuolta Tuulettaren, ahavaisen armahaisen, kaunosuisen Koiterelta, Matelin matalikolta...".”


Kultakallio ja Pähkinämäki olivat tasaväkisiä


Perhetalon alueen valmiista nimiehdotuksista suosituimmat olivat Pähkinämäki ja Kultakallio. Nimet saivat lähes yhtä paljon ääniä ja Pähkinämäki vei voiton vain muutaman äänen erotuksella. Pähkinämäkeä pidettiin persoonallisena ja hauskana nimenä, joka jää mieleen. Nimeä perusteltiin myös kotoisana ja leikkisänä, mutta myös perinteitä kunnioittavana. Kultakallio-nimen symboliikka ihastutti ja se sopi monen mielestä erinomaisesti lapsiperheiden asuinalueelle. Nimeä kuvattiin kauniiksi, arvokkaaksi ja Kultarannan kanssa sointuvaksi, joten se sopii myös alueen nimistöön.


”Kultakallio - Naantalissa on Kultaranta presidentillä. Lapsilla oma kultansa.”


Perhetalon alue sai myös seuraavia nimiehdotuksia: Luontopähkinä, Aavatuuli, Jukola, Kultavainio, Aurinkomäki, Onnenpähkinä, Suopuistikko, Hopeaharju ja Kesämäki.


”Tuulensuoja - Pienten lasten suojaksi ja hoivaksi tehty perhetalo.”


Kiitos kaikille nimikilpailuun osallistuneille hienoista ehdotuksista ja perinpohjaisista perusteluista! Arvonta on suoritettu ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Pääpalkinnon, lahjakortin Kultaranta Resorttiin, voitti Vesa Sivula.


Arvonnan suoritti asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirri, onnettarena toimi Riina Reiniö maankäytöstä ja valvojana Jari Koskinen rakennusvalvonnasta. Onnittelut voittajille!

1.3.2019

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Asuntomessualueen ja perhetalon nimikilpailu herätti paljon kiinnostusta".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.