Tiedote 6.12.2018

Kulttuurintekijä-palkinnon sai kuvataiteen näkyvyyttä edistänyt muotivaikuttaja


Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Markus Helenius ojensi tänään 1 000 euron rahapalkinnon vuosikymmeniä Naantalissa erityisesti kuvataiteen saralla vaikuttaneelle Marja-Liisa Alopaeus-Mustoselle. Palkinto jaettiin Naantalin kaupungin järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa Kristoffer-salissa.


Kulttuurintekijä1 pienempi.jpg


Vuodesta 1975 Naantalissa asunut Marja-Liisa Alopaeus-Mustonen muistetaan vaatetusalan suunnittelijana turkis-nahka- ja vaatesuunnitteluputiikistaan Jojankasta. Hän on ollut perustamassa vuonna 1986 Naantalin seudun taideyhdistystä ja vuonna 1999 Naantalin taidemuseon kannatusyhdistystä. Alopaeus-Mustonen on toiminut myös puheenjohtajana monissa kulttuurialan yhdistyksissä, Vallis Gratiae -yhdistyksen kuvataidejaostossa, Naantalin seudun taideyhdistyksessä ja Naantalin taidemuseon kannatusyhdistyksessä. Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksen hallituksessa hän on vaikuttanut yhdistyksen alusta alkaen. Lisäksi hän on ollut kaupungin kulttuurilautakunnan ja rakennuslautakunnan jäsenenä sekä muissa luottamustehtävissä eri yhdistyksissä.


Aloitteilla viihtyvyyttä Naantaliin


Marja-Liisa Alopaeus-Mustosen toiminta Naantalissa on ollut näkyvää ja hän on saanut aikaan asioita, jotka vaikuttavat edelleenkin kaupunkilaisten viihtyvyyteen. Hän on ollut mukana järjestämässä mm. ensimmäisiä nykyajan Tuhkamarkkinoita vuonna 1995 ja tehnyt aloitteen Naantalin jouluvaloista kaupunginjohtaja Jorma Kalliolle 1990-luvun lopussa. Samalla Alopaeus-Mustosen aloitteesta alkoi myös perinne, jossa positiivinen naantalainen nimitettiin Vuoden Tuikuksi jouluvalojen sytyttämisen yhteydessä. Vuonna 2017 Naantali-päivänä nähtiin Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksen pukukavalkadi osana Suomi100-ohjelmaa. Marja-Liisa Alopaeus-Mustonen teki aloitteen pukukavalkadista ja sen lisäksi hän myös koordinoi sitä.


Kuvataidetta harrastuksena ja näyttelyinä


Kuvataiteen harrastusta ja näkyvyyttä Marja-Liisa Alopaeus-Mustonen on edistänyt Naantalin taidehuoneelle kokoontuvien Torstaimaalareiden ”idean äitinä” ja vetäjänä sekä Kesti-Maarian kesä -taidenäyttelyiden vastaavana viimeisen kahden vuoden ajan. Tuottelias Alopaeus-Mustonen on ollut vuodesta 2007 järjestämässä taidehuoneelle 14 näyttelyä, joissa on esitelty lähinnä naantalilaista vanhempaa taidetta.


Marja-Liisa Alopaeus-Mustosen kädentaitoja pääsee ihastelemaan Lucia-neitojen asuissa sekä kaupungintalon aulan suuressa ja seurakuntakeskuksen aulan pienemmässä nahkamosaiikkityössä.


Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myöntää kulttuurin alalla ansioituneelle naantalilaiselle henkilölle tai yhteisölle Kulttuurintekijä-palkinnon. Rahapalkinto jaetaan lautakunnan toimintakauden toisena ja neljäntenä vuonna itsenäisyyspäivän juhlassa. Edellisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2016.


5.12.2018
Lisätietoja:


Museonjohtaja Anne Sjöström, p. 050 590 9365.

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Kulttuurintekijä-palkinnon sai kuvataiteen näkyvyyttä edistänyt muotivaikuttaja".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.