Tiedote 3.7.2018

Kuin kahtasataa! -grafiikan näyttely Naantalin taidehuoneella 3.-22.7.2018

Kuin kahtasataa_tiedote.jpg

Näyttelyn taiteilijat ovat energisiä grafiikan harrastajia Espoosta ja Vantaalta. Heille grafiikan tekeminen on ollut tärkeä harrastus yli 15 vuotta. He ovat aikanaan tutustuneet Espoon työväenopiston grafiikan ryhmässä. Osa on toiminut aktiivisesti espoolaisessa taideseurassa, Kuninkaantien Taiteilijoissa.


Taitelijat ovat viidenkympin kieppeillä, mistä juontaakin näyttelyn nimi "Kuin kahtasataa". Mikä onkaan parempi tapa juhlia puolta vuosisataa kuin vierailla Kuninkaantien kaupungissa Naantalissa - vieläpä sen juhlavuonna! Ja nauttia sen kuuluisan Naantalin auringon säteilystä.


Työryhmä
Tiina Hannikainen
Tarja Kerttula
Satu Ryökkynen
Tuula Tuononen


"Tykkään grafiikan monimuotoisuudesta. Yhdistän mielelläni töissäni syvä- ja kohopainoa ja teen myös kollaaseja mehiläisvahatekniikalla. Opettelen ja kokeilen uteliaana uudenlaisia kuvailmaisun mahdollisuuksia. Innoituksen lähteitäni ovat koti, meri, luonto. Ja haaveilu."

Tiina Hannikainen


"Grafiikan tekemisessä kiehtoo sen suunnitelmallisuus ja sattumanvaraisuus. Kuvien tekemiseen innostaa ympäristön visuaaliset yksityiskohdat. Grafiikan avulla työstän kuvia, joiden aiheet syntyvät luonnon pienistä yksityiskohdista ja niiden luomista sadunomaisista mielikuvista."

Tarja Kerttula


"Värit ovat minulle tärkeitä. Grafiikassa minua viehättää laattojen monimuotoinen hyödyntäminen, uudet tekniikat ja värien käytön mukanaan tuomat mahdollisuudet. Saan useimmiten kimmokkeen töihini tekemiltäni matkoilta ja luonnosta."

Satu Ryökkynen


"On vain minä, mielikuvitus ja laatta. Grafiikan tekeminen vaatii keskittymistä. Minua kiehtoo grafiikan tekemisessä kuvallisen ilmaisun lisäksi sen vaiherikkaat tekniikat ja niiden eri kombinaatiot. Grafiikassa on usein myös sattumalla sormensa pelissä ja siinäkin piilee oma viehätyksensä. Sekin on muistettava, että paperille syntyvä kuva on aina laatan peilikuva." Tuula Tuononen


28.6.2018
NAANTALIN TAIDEHUONE
Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Avoinna ti-su klo 11-18
www.naantali.fi/taidehuoneLisätietoja antaa:
Näyttelysihteeri
Marika Honkaniemi
p. 02 432 9865
etunimi.sukunimi@naantali.fi

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Kuin kahtasataa! -grafiikan näyttely Naantalin taidehuoneella 3.-22.7.2018".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.