Harkitsetko muuttoa Naantaliin?

Sinustako saaristonaantalilainen? Näille sivuille on koottu tietoja Naantaliin muuttoa suunnitteleville. Muutto toiselle paikkakunnalle tuo mukanaan monia kysymyksiä.

 

Historialliset perinteet ja merellinen ympäristö yhdistettynä moderneihin kaupunkitoimintoihin muodostavat kiehtovan ja omaleimaisen kaupunkikuvan, josta Naantali on tunnettu.

 

Vuoden 2009 alusta voimaan astunut kuntaliitos liitti Naantalin kaupunkiin kolme naapurikuntaa: Merimaskun, Rymättylän ja Velkuan. Vuoden 2011 alusta voimaan astunut osakuntaliitos toi Maskun kunnasta puolestaan Livonsaaren ja Lempisaaren osaksi Naantalia. Liittyneet alueet rikastuttavat kaupunkia omaleimaisella saaristolaisuudellaan, niin luonnon, kulttuurin kuin saaristolaismentaliteetinkin osalta. Mielellään puhummekin Naantalista saaristokaupunkina.

 

Liitos kasvatti kaupungin pinta-alaa yli viisinkertaiseksi ja asukaslukuakin noin 4000:lla asukkaalla. Nyt saaristokaupungissamme asuu 18 824 asukasta (2012).

 

Tasapainoinen talous mahdollistaa kilpailukykyiset palvelut, jotka monipuolisten asumismahdollisuuksien ohella tekevät Naantalista halutun ja turvallisen asuinpaikan.

 

Naapurikunnat: Kustavi, Masku, Mynämäki, Parainen, Raisio, Taivassalo, Turku. 

13.2.2014

 

Kuva: Anu Anttila
Puutaloidylliä vanhassakaupungissa.
 

 

 

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Muuttajat".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.